היה לי אח. קראו לו דני. נולדנו האחד לתוך חייו של השני בסוף שנות השישים ולמדנו לשחות יחד בתוך גליו של הרדיו, לעיתים שחינו כל אחד לחוד, ולעיתים ביחד, לעיתים בסגנון חופשי ולעיתים הייתה זו שחייה צורנית.
למדתי מדני המון, למרות שהיה צעיר ממני – העומק, הרצינות, הסקרנות שבו דבקה גם בי. ולימים היינו לזהות אחת, עד שרבים התבלבלו בינינו והיו קוראים לי דני, והייתה זו רק מחמאה עבורי. בטעמינו המוסיקליים השלמנו אחד את השני ויחד עפנו על כנפי הצלילים למחוזות רחוקים ובלתי ידועים. והיינו מסמיקים יחד ונמלאים גאווה יחד כשמישהו היה ניגש אלינו ו"מאשים" אותנו שאת החינוך המוסיקלי שלו הוא קיבל מתוכניות הרדיו שלנו.
דני קרב אלפים רבים אל עולם הג'אז. דני גילה ועודד צעירים מוכשרים רבים והפך אותם ל"חתולי" ג'אז רציניים שכובשים היום את בימות העולם הגדול, ולכן ראוי שיזכרו אותו בכל פסטיבל ג'אז בארץ, ואלה רק הולכים ומתרבים
ובאשר אלי – ממש לא אכפת לי שתמשיכו לקרוא לי דני, כי כך אולי ידבקו בי כל התכונות הנפלאות שהיו לו , לאחי הצעיר.
דובי לנץ
הפסטיבל מצדיע לזכרו של דני קרפל ז"ל
בנין ישן ועלוב ביפו, טיפוס במדרגות חצי חשוכות ואז הגעתי לחדר מפוצץ בתקליטים בו יושב, רכון על ניירותיו, אדם, שמיד כשהשגיח בבואי קם וקיבל אותי בחום. כך אני זוכר את דני קרפל ז"ל, שאיתו נפגשתי פעמים רבות עקב תפקידי כמנהלו האמנותי של פסטיבל הג'אז באילת מאז הקמת בשנת 1987 ועד שפרשתי לאחר סיום הפסטיבל ה-22.
דני התעניין בתכנית הפסטיבל מדי שנה, והיה נוהג להזמין אותי לבנין גל"צ בכדי להגיש יחד עימו תכנית הסוקרת את אמני הפסטיבל של אותה שנה. התכנית היתה תמיד גדושה ב"שמות" מפורסמים מפסגת הג'ז העולמי אבל דני מעולם לא שכח לשאול אותי :"ומה עם הישראלים?! "… הוא ייחס חשיבות גדולה לעידוד כישרונות ג'ז צעירים שזרחו בשמי הג'ז הישראלי.
דני היה מין "אנציקלופדיה מהלכת" בתחום הג'ז ונשא עימו ידע רחב, אותו חלק עם כל מי שהתעניין בנושא. במסגרת עבודתו ארוכת השנים בגל"צ , צבר אלפי שעות שידור של ג'ז בהם העשיר את ציבור המאזינים וביניהם צעירים רבים ש"גילו" את עולם הג'ז דרכו. תרומתו בת עשרות השנים להנגשת מוסיקת הג'ז לציבור הרחב ולעידודם של מוסיקאי הג'ז הישראלים, אותם הקפיד לראיין, להשמיע ולעודד, תיזכר לעד.
דני גוטפריד